torsdag 2 augusti 2012







































Idag har varit en hemsk dag, då känslorna och frustrationen bara runnit över. Idag har jag varit riktigt slut, bara att gå har varit jobbigt. Kommer på mig själv att tänka att jag måste sätta den ena foten framför den andra och ta ett steg i taget... när saker och ting blir jobbigt, hackar man oftast upp det.

Magen har också varit svullen och värken som vanligt. Ibland så känns det bra så jobbigt att vara sjuk och inte orka... Blev ett ordentligt sammanbrott med tårar idag...

6 kommentarer:

  1. Jag har nyss hittat till din blogg. Jag har också fibromyalgi, och troligtvis något annat med. Jag förstår precis hur du känner.

    SvaraRadera
  2. hej vad jobbigt, hoppas det blir bättre i morgon. hälns ulla

    SvaraRadera
  3. Tack för din blogg Lova!Du sätter ord på sånt som jag ofta tycker men inte tillåter mig att känna....Pressar mig till det yttersta(är tvingad att jobba halvtid),känns som att det är svårt att bli förstådd,många har goda råd och tips....Jag har fibro sen många år tillbaka men är fortfarande inte överens med sjukdomen!Det känns iallafall bra att läsa det du skriver,fortsätt med det!Jag hittade din blogg i våras när jag satt och letade efter något om att leva med fibromyalgi,att det sen fanns bilder på helt galet söta Fedor gjorde att jag stannade till,det är min favvvo-hundras,men sen kändes dina inlägg så tröstande och stärkande så då blev jag kvar!Sköt om Dig!

    SvaraRadera
  4. Tack för alla fina kommentarer! Värmer i hjärtat. Kram

    SvaraRadera
  5. Hej Lova känns som det är på tiden att jag plitar ner nån liten rad har följt dig ett litet tag, känns som om Katarina tog orden ur min mun ;0) sökte nån som skrev om fibro och fastnade hos dig. Jag har diagnos Hyper mobilitets syndrom = är överrörlig i leder och i bindväv vilket gör att jag har ofta mycket ont och har nu även utveckalt fibro eller rättare sagt det har jag haft ett längre tag men läkare blundar och vill ej ta i problemet.
    Jag Jobbar 75% kämpar så ini märgen varje dag blir inte sedd inte hörd av sjukvården är inskriven på rehab som ligger i grannstaden men det är snarare värre nu för nu måste jag vända mig till dom så fort det är nåt och inte vanliga vårdcentralen som finns här hemma. Känns som om dom slår undan benen ännu mera på en, för är man dålig så är det svårt att ta sig någonstans och nån sjuktransport får jag inte :(
    Jag blir så inponerad av dig du verkar ha styrka och bara få veta att jag inte är ensam hjälper.
    En liten fråga vad utlöste det hela för dig? Hur gammal (ung) är du? och vilket landsting hör du till? Låter kanske som konstiga frågor men jag bor i Dalarna och jag tror det är det sämsta landsting av alla, här får man kämpa med näbbar och klor över minsta lilla sak och sjukskrivning är helt otänkbart trots att jag inte klarar av att ta mig ur sängen dom värsta dagarna..
    Kram på dig och styrka i massor
    // Hanna

    SvaraRadera
  6. Hej Hanna!
    Låter verkligen som du har det tufft, förstår dig :( ... men du behöver nog hjälp och stöd. Om din läkare inte vill hjälpa dig, kan du inte tvinga honom att skicka remiss till specialist? Kolla upp om det finns en smärtklinik eller liknade i ditt landsting. Om din läkare är dålig, så tycker jag du ska byta. Det har jag gjort flera gånger, kan krävas för att få adekvat hjälp tyvärr... Mitt landsting är också tröga med remisser, tycker det var lättare i STHM. Men beror också på vilken läkare man har, så därför är det viktigt att skaffa sig en bra husläkare.

    Vad det gäller sjukskrivning är det hårt här med, en husläkare behöver oftast ha mycket underlag för en sån, Därför behövs det att du får remisser, så det blir till utredningar och underlag. Vet också att fibro inte är tillräckligt för en sjukskrivning, därför behöver man ofta ha fler diagnoser. Försök dela upp fibrodiagnosen i flera...

    Jag är 27 år och bor i Västmanland, här finns en smärtklinik, heter enheten för psykosomatisk sjukdom. Jag är också överrörlig och har elastiskt musklatur. Sen jag var 17 år och hade körtelfeber har jag inte varit smärtfri, men har också hänt flera saker i mitt liv som gjort att jag haft en oerhört stresspådrag under flera år...
    Kram och styrka till dig med! <3

    SvaraRadera