onsdag 17 oktober 2012


























Hej bloggen
Idag har jag gått i ide, behöver fundera och smälta dagens möte.

Jag har inte riktigt kommit fram till om det gick bra eller inte. Jobbigt var det i alla fall, man blir rätt trött när man smågråtit under en hel timme.

Rent spontant så känns det som att de inte riktigt vet vad de ska göra med mig. Jag kommer fortsätta som jag gjort innan, kommer bli ett nytt möte i februari. Då ska jag nämligen kommit igång med fler rehabåtgärder.

Det som också är klart är att försäkringskassan har blivit hårdare, fibromyalgi räcker inte som diagnos. Eventuellt så kan jag bli sjukskriven för psykiska besvär, men då krävs det expertutlåtande.

Nä, jag är nog innerst inne rätt arg. Sas lite konstigheter på mötet som jag inte kan gå med på. Bland annt sa min läkare att jag inte borde se mig själv som sjuk... förstår inte riktigt hur hon menar, jag är både beroende av medicin och vård. Därför borde jag väl kunna betrakta mig själv som sjuk.

Tro mig, jag har försökt vara frisk i flera år. Jag har försökt leva som frisk, tränat, pluggat, rest mm. Men resurserna räcker inte längre till, min kropp orkar inte mer. Kroppen fungerar inte längre och livet har blivit begränsat.

Känns konstigt, jag som absolut inte velat vara sjuk. Jag förnekade det i flera år. Nu när jag äntligen gjort den jobbiga resan att acceptera läget, så är jag inte sjuk helt plötsligt. Jag får inte ihop det....

7 kommentarer:

  1. Har man inte varit där liksom själv och vet hur det känns så kan man säkert säga att man inte är sjuk eller skall känna sig sjuk... Teori och praktik är liksom två skilda saker.
    Det är väl den svåraste biten att inte bli tagen på allvar tycker jag.
    Och läser man din blogg så ser man ju verkligen att du har försökt leva på.
    Någon sa att det är inte latmaskar som får fibro, visst stämmer det.
    Kämpapå kramar
    Mia

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack, kämpa på du med! Det är verkligen inte lata människor som har fibro! Kram

      Radera
  2. Du har inte funderat på om du också har ME (kroniskt trötthetssyndrom)? Det är nästan mer regel än undantag när man har fibro. Kanske kan man ställa den diagnosen på en smärtklinik... Bara en fundering... Förstår att du känner att du inte får ihop det, hade nog också gjort det.
    Hoppas du får en bra torsdag! Kram! ♥

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det har jag med största sannolikhet... men min läkaren tycker inte att det är en egen diagnos, utan att det ingår i fibron... Har du konstaterad ME? Hur sätter de den diagnosen?
      Kram

      Radera
    2. Jo, jag har ME också. Fick det konstaterat av professor Gottfries på Gottfrieskliniken i Mölndal (han har själv ME) och diagnoserna skall skiljas från varandra! Tycker du skall byta läkare... Skillnaden mellan ME och fibro är att man har lång återhämtning efter aktivitet bl a vid ME. Här kan du läsa lite mer om ME:
      http://fibromyalgiomecfs.bloggplatsen.se/
      Gottfrieskliniken är den enda mottagningen i landet som bara jobbar med fibro och ME. Det närmaste man kan komma det på andra ställen i landet är väl en smärtklinik på sjukhus eller någon privat läkare som är specialiserad på långvarig smärta. Det går även att få komma hit till västkusten och gå till Gottfrieskliniken om man bor på andra ställen i landet.

      Hoppas du får en fin helg!Kram! ♥

      Radera
  3. Jobbigt läge skicka långa goa tröstande kramar, hoppas du inte förebrår dig själv. det är dom som är idioter som inte förstår dom har inte varit sjuka och kan aldrig i livet förstå eller sätta sig in i din situation, vet att det inte hjälper dig just i detta nu, önskar verkligen att vi kunde göra mera, få folk att fatta att man inte orkar hur mycket som hellst. Önskar och hoppas att det lättar och ja allra helst ordnar sig helt för oss båda <3

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tackar ödmjukast! Nä, är inte så lätt alla gånger. Det lär ordna sig! Kram

      Radera